Motivatiebrief voorbeeld

Op zoek naar een motivatiebrief voorbeeld? Dan kunnen wij jou hierbij helpen! Want ook al weet je zelf wel wat je motivatie is, is het vaak alsnog lastig om dit op de juiste manier te verwoorden. Het moet namelijk voor de lezer wel duidelijk zijn wat je belangrijkste beweegredenen zijn om bijvoorbeeld op een specifieke functie te solliciteren. Motivatiebrieven worden behalve voor vacatures ook vaak voor toelatingsprocedures van hogescholen en universiteiten geschreven. Daarom is onze voorbeeld motivatiebrief ook hierop gebaseerd. Omdat er redelijk veel motivatiebrief voorbeelden zijn die niet aan de moderne voorwaarden voldoen, hebben wij speciaal voor jou een motivatiebrief voorbeeld ontwikkeld die wel aan deze eisen voldoet.

Voorbeeld motivatiebrief voor een universiteit

Kees Motivatie
Straatje 48
1234 AB Amsterdam

Amsterdam, 1 juli 2014

Betreft: aanmelding opleiding Econometrie RSM

Geachte heer/mevrouw,

Na een grondig onderzoek naar Nederlandse universiteiten die een bedrijfskundige opleiding aanbieden, meld ik mij graag aan voor de opleiding Econometrie aan de Rotterdam School of Management vanwege de positieve indruk die ik heb gekregen en de goede ervaringen van veel alumni binnen mijn relationele kring met de RSM. Tevens ben ik enthousiast over de verschillende masterprogramma’s die de RSM aanbiedt.

Momenteel bevind ik mij in mijn laatste jaar van de opleiding commerciële economie aan de Hogeschool Inholland. Tijdens deze opleiding heb ik altijd gestreefd het beste uit mijzelf en mijn studiegenoten te halen. Mede daarom ben ik vanaf het tweede studiejaar bijles gaan geven in bedrijfseconomische vakken en volg ik momenteel een ‘Minor Plus’(excellent/honour minor).

Tijdens mijn opleiding heb ik bij de meeste projecten het initiatief genomen om het desbetreffende project in goede lijnen te laten lopen. Doordat ik mij altijd behulpzaam en open opstel, is het mij samen met mijn projectleden altijd gelukt om het beste uit een project te halen. Deze instelling zou ik graag op de RSM willen voortzettendoor studenten te helpen wanneer zij het nodig hebben. Ook ambieer ik een functie in een studievereniging om een bijdrage te kunnen leveren aan de voortgang van andere studenten, en daarnaast ook om mijzelf verder te kunnen ontwikkelen en een netwerk te creëren.

Mijn doel is om, middels de handvatten die ik hoop te krijgen vanuit de opleiding op de RSM, uiteindelijk een functie te vervullen bij een bedrijf waarin innovatie centraal staat. Ook denk ik er aan om na mijn studie een actieve bijdrage te gaan leveren aan onderwijsinstellingen zoals de RSM of de Hogeschool Rotterdam.

In een persoonlijk gesprek zou ik mijn motivatie graag nader toelichten. Ik zie een reactie graag tegemoet,

Met vriendelijke groet,

Kees Motivatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *