Voorbeeld open sollicitatiebrief

Je hebt waarschijnlijk al gelezen wat de voordelen van een open sollicitatie zijn en welke onderdelen en sowieso in een open sollicitatiebrief moeten voorkomen. Het is van belang dat je open sollicitatiebrief overzichtelijk maar vooral duidelijk is. De lezer moet duidelijk jouw kwaliteiten kunnen herkennen en kunnen beoordelen of jij ook echt geschikt voor de desbetreffende functie bent. Om je een wat beter beeld te geven van het schrijven van een open sollicitatiebrief, hebben wij een voorbeeld open sollicitatiebrief voor jou gemaakt. Ben je op zoek naar andere open sollicitatiebrief voorbeelden? Dan kunnen wij jou hier ook bij helpen!

Open sollicitatiebrief voorbeeld

Kees Open
Straatje 48
1234 AB Amsterdam
T. 06-99999999
E. kees@open.com

Amsterdam, 1 juli 2014

Geachte heer Van Gaal,

Hoewel er op dit moment geen vacatures voor deze functie beschikbaar zijn, wil ik middels deze open sollicitatiebrief wel kenbaar maken dat ik zeer geïnteresseerd ben in de functie ‘Sportmarketing Director’ bij de KNVB. Door mijn studie Sportmarketing en Management ben ik op zoek naar een vacature gerelateerd aan sport, in het bijzonder voetbal. Door mijn rijke voetbalverleden ben ik vooral geïnteresseerd in een functie bij de KNVB.

Een persoonlijke relatie is momenteel ook werkzaam bij de KNVB, namelijk Patrick Kluivert. De vele positieve berichten en doorgroeimogelijkheden bevestigen voor mij de werkkwaliteit bij de KNVB. Dit is behalve de interessante functie een belangrijke reden om u een open sollicitatiebrief te sturen. Ik hoop dat u mijn sollicitatie serieus in overweging neemt wanneer er een plaats op uw sportmarketing afdeling vrijkomt.

Behalve mijn voetbalgeschiedenis heb ik ook al enkele jaren sportmarketingervaring bij de kunstgrasexpert FieldTurf. Bij FieldTurf heb ik vooral aan de lokale uitingen meegewerkt om de naamsbekendheid van de kunstgrasvelden te versterken. Deze jaren bij FieldTurf waren erg leuk en vooral leerzaam, maar ik ben nu echt aan een nieuwe uitdaging toe.

Ik zou mijn open sollicitatiebrief graag middels een gesprek toelichten. U kunt mijn Curriculum Vitae in de bijlage vinden.

Met vriendelijke groet,

Kees Open

Bijlage: Curriculum Vitae

Op zoek naar andere voorbeelden van sollicitatiebrieven? Bezoek dan bijvoorbeeld de pagina  voorbeeld sollicitatiebrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *