Voorbeeld sollicitatiebrief

Op zoek naar een voorbeeld sollicitatiebrief? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Het schrijven van een sollicitatiebrief is vaak een tijdrovend proces wanneer je niet precies weet hoe een sollicitatiebrief er uit hoort te zien. Maar als je eenmaal één goede sollicitatiebrief gemaakt hebt, hoef je deze in de toekomst alleen nog maar op de vacature af te stemmen. Om jou hierbij te helpen hebben wij een sollicitatiebrief voorbeeld voor jou gemaakt. Je kunt veel sollicitatiebrief voorbeelden vinden, maar veel voorbeelden vergeten dat een enthousiast geschreven brief soms nog wel belangrijker dan de inhoud is.

Sollicitatiebrief voorbeeld

Geachte heer/mevrouw,

Naar aanleiding van de vacature op de website van ‘www.monsterboard.nl’ solliciteer ik naar de functie commercieel verkoper.

Momenteel volg ik de opleiding Commerciële Economie aan de Hogeschool Rotterdam. Onlangs ben ik toegelaten tot het pre-master programma bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam waar ik in september mee start.

De reden dat ik geïnteresseerd ben in deze functie is omdat ik graag met diverse organisaties in contact kom en het verkopen en vermarkten van producten en diensten voor mij bijna een hobby te noemen is.

Tijdens mijn opleiding staan vooral de onderwerpen marketing en sales centraal. Dit wordt door meerdere projecten in praktijk gebracht. In de eerste helft van dit schooljaar volgde ik de minor ‘Sales into Innovation’. De strekking van deze minor is het vercommercialiseren van een product door middel van innovatieve marketing met als doel de kosten zo laag mogelijk te houden. Ook heb ik in het derde jaar van mijn opleiding stage gelopen bij het hoofdkantoor van Sony. Mijn voornaamste taken waren het verzorgen van de marketinguitingen en meedenken over toekomstige sales strategieën.

Ik heb de afgelopen jaren ervaring opgedaan met verschillende onderwerpen zoals internet marketing (SEO, SEA e.d.) door het volgen van verschillende courses. Verder heb ik enkele jaren gewerkt als salesmedewerker bij een bedrijf actief in de verkoop van airconditioning en ventilatiesystemen.

Zelf ben ik een leergierig en spontaan persoon die graag doorgaat totdat er een resultaat behaald is. Ik zie mijzelf als een harde werker die naast samenwerken ook goed zelfstandig kan werken.

Ik hoop dat het mogelijk is om in aanmerking te komen voor deze functie en op gesprek te komen. U kunt altijd contact met mij opnemen voor bijvoorbeeld meer informatie via het telefoonnummer 06 99 99 99 99.

Ik verheug me op een spoedige kennismaking,

Met vriendelijke groet,

Kees de Sollicitant

Ben je op zoek naar een motivatiebrief om toegelaten te worden tot een universiteit of hogeschool? Bezoek dan de pagina motivatiebrief voorbeeld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *